dissabte, 1 d’octubre de 2016

Pedals d'Occitània

Al Setembre de 2016 ens hem ajuntat 4 bikers per fer la ja clàssica Pedals D'Occitània amb 4 etapes.
El recorregut de la Pedals d’Occitània (www.pedalsdoccitania.com) transcorre per pistes forestals, i camins i corriols no asfaltats, majoritàriament. S’inicia a l’oficina de Pedals d’Occitània de Vielha.
D’allà pedalarem en direcció nord pel Baish Aran per afrontar als pocs kilòmetres el primer gran coll de la travessa, eth Portilhon, a través del qual entrarem a França. Una baixada increïble ens portarà a Bagnères de Luchon, des d’on s’inicia l’ascens al port més llarg i alt de la ruta, el Col de Paulomères, que ens deixarà a la vall de Barousse, famosa per ser la que té més cérvols d’Europa. Un descens fantàstic travessant poblets encantadors ens portarà fins a Saint Bertrand de Comminges, on gaudirem de la seva imponent catedral. En aquest punt entrarem a la plana occitana per pedalar en direcció sud a través dels colls de Buret i Menté, l’últim gran port de la ruta, que ens deixarà de nou a les portes d’Aran, on arribarem seguint el curs del riu Garona fins a Vielha.


La Ruta:


1a etapa: Vielha - Bagnères-de-Luchon (53,7 Km i 1340m)
2a etapa: Bagnères-de-Luchon - Saint Bertrand de Comminges (60,8 Km i 1834m)
3a etapa: Saint Bertrand de Comminges - Col de Menté (66,2 Km i 1990m)
4a etapa: Col de Menté - Vielha (45,2km i 735m)Etapa 1
Etapa per sortir de la Val d'Aran i entrar a la Vall de Luchon. Bons camins i pistes que ens endinsen una mica cap a la Val de Varredós, per baixar a Bossost i enfilar al Col de Portilhon per bones pistes. Última baixada la fem tot per carretera, ja que ens despistem i no veiem que el track, a mitja baixada s'endinsa al bosc, per una mica més avall, tornar a enganxar amb la carretera.

Etapa 2
Etapa més dura que la 1a. Pujada constant per corriols al mig de fagedes fins al control de Bourg d'Oueil. A partir d'aquí, bona pujada fins a més de 1800m per una pista força ciclable, però amb problemes per l'herba i el fang. Descens per corriols a la part alta i per pista més avall. Últims trams un cop a baix, de corriols, pistes i asfalt, tot ja sense massa problema.

Etapa 3
Sense dubte, l'etapa més dura. Pistes i corriols trenca-cames de puja i baixa durant la 1a mitja part de l'etapa. A partir d'Aspet, ens saltem la pujada tècnica al Col de Buret, i fem la pujada més progressiva. Engantxant la pujada continua fins a Col de Menté, en aquest cas, una pujada ciclable en tot moment, només dura pel cansament acumulat i les fortes pendents.

Etapa 4
Inici d'etapa enfilant uns metres fins l'estació d'esquí i començant una divertida baixada fins a Fos. Corriols i pistes i "pavé" molt divertits (si és moll com en el nostre cas, ojo les criatures). Des de Fos, massa carretera fins a Bossost. A partir d'aquí, Camin Reiau i corriols varis prou divertits fins a Vielha.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada