dilluns, 29 de maig del 2017

Pedals del Pedraforca

Volta organitzada per pedals del Pedraforca, encara que us podeu descarregar aquest trac, val la pena contractar els seus serveis, el tracte rebut s'ho val.

La Ruta:




1a etapa: Gósol - Port del Comte (42,4 Km i 1.740m)
Sortim de Gòsol pujant fins al coll de Gòsol. La baixada es entretinguda fins a la masia Can Blanc. Després de coronar les collades,es torna a baixar per un pista força dreta i pedregosa. En arribar al coll de la Santa Creu, prenem un corriol força divertit que ens porta a Sant Serni, en arribar-hi trobem les pedres de l'antiga via romana, pista asfaltada fins a la Pedra, y per pista i senderons fins a La Coma, On hi ha el segon control. Dinem allí. 
Des de La Coma es va pujant fins al naixement del Cardener, y segueix per una pista exigent de pujada fins a un tram de 1 km d’un sendero vertical que ens deix a prop de la part inferior de la urbanització del Port del Comte on anem pujant fins al Hotel Avec (tercer control i allotjament) 

2a etapa: Port del Comte - Gósol (60,6 Km i 1.855m) 
Comencem la segona etapa d'hora amb la fresca del matí, abrigats comencem a pujar per les pistes d'esquí, força dretes, amb l'herba es fan feixugues i entrem en calor ràpidament. Arribem a l'aparcament de l'Estivella i prenem una pista més ciclable de pujada constant, anirem passant sota els remuntadors de l'estació d'esquí. 
Després de coronar el coll comencem a baixar per la cara de l'estació d'esquí de Tuixent-La Vansa, parem a contemplar les vistes des del mirador del Refugi de l'Arp i seguim avall. La pista esdevé asfaltada i baixem amb velocitat de vertigen fins a coll de Port. Nosaltres prenem una pista que ben aviat es converteix en un espectacular corriol de baixada on gaudirem d'allò més. Arribem a la carretera que ens deixa a Tuixent. On fem un beure abans de l’ascensió fins a Fórnols on tornem a segellar i dinem. 
La ruta segueix planejant fins Cornellana on s’agafa una pista de pujada continuada fins al coll de Jovell. Contemplem les vistes i baixada fins a Josa del Cadí. La ruta segueix per carretera fins el Coll de Josa, des d’on, optem per fer l’ultim tram per carretera fins a Gosol, ja que el sender de baixada es veu poc ciclable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada